Hindistan Cevizi Yağı Saç Maskesi

by - 01:30

Merhaba canlar!

Bugün sizlere aşık olunası bir üründen bahsedeceğim. İzlediğim yabancı vloggerların sürekli bahsettiği Hindistan Cevizi Yağı'yla yaptıkları saç maskelerini, makyaj temizlemelerini vs. hep merakla izlerdim. Nerden yada kimden duyduğumu hatırlamıyorum ama Organik Hindistan Cevizi Yağı'nın Macro Center'larda satıldığını duyunca hazır annemde İstanbul'dayken hemen aldırdım. Biz Nişantaşı'ndaki Macro Center'dan 42 TL'ye almıştık. Hazırsanız nerdeyse 6 aydır kullandığım Hindistan Cevizi Yağı saç maskemi anlatmaya başlıyorum...





Katı halde satılan bu yağı her açtığınızda buram buram hindistan cevizi kokusu alıyorsunuz. O koku benim çok hoşuma gidiyor ama beğenmeyenler için söylemeden geçmek istemedim. Çok çabuk sıvı hale geçiş yapabiliyor. Ben mikro dalgada en düşük ayarda 40-50 saniye kadar tutuyorum ve hemen sıvılaşıyor. Buarada elinize aldığınızda avucunuzun ısısıylada sıvı hale gelebiliyormuş ama ben uğraşmak istemediğimden mikro dalgayı kullanıyorum. Saçınızın uzunluğuna ve hasarına göre kullandıkça kendi ölçünüzü zamanla tutturabilirsiniz. Benim kullandığım ölçüyse;

  • Aldığımız zaman saçlarım orta uzunluktaydı yani omuzumun hizasındaydı ve o zaman 3 tatlı kaşığı kadar yağ koymam yetiyordu.
  • Şimdi saçım bel hizasına geldi o yüzden 4,5-5 tatlı kaşığı kadar koyuyorum ve mikro dalgada eritiyorum.
  • Kuru haldeki saçımın önce diplerine ardından uçlarına parmaklarımla masaj yaparak uyguluyorum ve topuz yaparak en az 1 saat olmak üzere bekletiyorum. Buarada en fazla 5 saat tutmuşluğum var. 
  • Bekleme süresi bitincede önce ılık suyla iyice durulayın çünkü yağlar donuyor gibi oluyor ve saçınız baya sertleşiyor. Ardından yıkayıp, argan yağımı sürüyorum ve saçlarım biraz emince kurutuyorum.



Saçlarımın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağladılar. Saçlarımın uçları berbat halde kırıklarla doluyken kestirmeme gerek kalmadan onardı. İlk 2 ay haftada 2 kere yapıyordum daha şimdilerdeyse ayda 2-3 kere yapıyorum çünkü saçımıda fazla yormak istemiyorum. Resmen aşık olduğum bu ürünü size gözüm kapalı tavsiye edebilirim. Sizde kullananlardan mısınız? Hindistan Cevizi Yağı maskesini sevdiniz mi? Kullanmayı düşünüyor musunuz? Bildiğiniz başka Hindistan Cevizi Yağı maskesi yada böyle doğal maske tarifleri var mı? Umarım sizinde işinize yarar. Sizin fikirlerinizide duymak isterim...





You May Also Like

8 Yorum

  1. Ben sürüp yatıyorum bazen hindistan cevizi yağını saçlarıma. Banyodan sonra saç uçlarıma serum gibi uyguluyorum ama çok değil fındık kadar yağı avuç içimde eriterek uyguluyorum. Saçlarımın bukleleri daha güzelleşiyor kullandığım zamanlarda. Benim de favori yağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bak öyle hiç denememiştim tatlım. Bende senin dediğin gibi deniyim bakayım ya daha yeni ombre yaptım.İlk kez kendi saçımı boyadım zarar görmedi ama yinede dikkatli olmak lazım, ondan şu sıralar daha çok kullancam :)

      Sil
    2. Ben yaglarin her cesidini seviyorum , yagli guresciler gibi yaglanip gezeyim o derece :)) Tebrik ediyorum seni kendi ombreni yapmak buyuk yetenek bence :))

      Sil
    3. Ben gerektikçe kullananlardanım hehe :)
      Teşekkürler tatlım. İlk defa yaptım ama oldu, beğendim. Herkesde beğeniyor sanırım başarmışım :))

      Sil
  2. Bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederimmm. :)
      Verdiğim bilgiler işinize yarayacaksa ne mutlu bana. ^_^

      Sil
  3. Ben de oriflame görüp almıştım. 200ml gibi bir ürüne 5-6 tl verdim sanırım. avucumun ısısıyla hemencik yağa dönüşüyor, bende saçlarıma dedirip sarıp 4-5 saat kadar bekleyip yıkayınca ipel gibi oldu saçlarım. Bir ara macrodan buna da bakayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oriflame'de benzeri olduğunu hiç duymamıştım.
      Organik, daha doğal diye bunu tercih ettim :) Tabii imkanın olursa yani bulursan dene. :))

      Sil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡