Mim #12 - The Book Sacrifice Tag

by - 01:30

Merhabaaa!

Çoook ilginç soruları olan bir mimle karşınızdayım. Sevgili Cansu'dan Dünyaya blogunun sahibesi beni mimlemiş ona çok teşekkür ederim. Sorularda hem çok ilginç hemde çok güzelmiş o yüzden hemen cevaplara geçelim...


Senaryo 1: Kitapçıda kitap seçtiğinizi düşünün,bir anda bir zombi saldırısıyla karşılaşıyorsunuz ! Etrafınız ordan oraya koşuşan insanlarla dolu,karşılık verebileceğiniz bir silahınız ya da sığınabileceğiniz bir yer yok.Tam o sırada kitapçının sahibi bir duyuruda bulunuyor. Bu zombilerin tek zayıf noktası herkesin bayıldığı ama sizin nefret ettiğiniz bir kitap. O yüzden size bunu yaşatan bir kitabı seçmeniz gerek !

Adı Aylin: Kitabı annem almıştı ve bende merak edip okumayı denedim ama çokta ilerleyemeden bırakmak zorunda kaldım. Hiç ama hiç sevmedim yazım dilinide olaya girişinide halbuki yanlış hatırlamıyorsam kitap haftalarca hatta aylarca en çok satan kitap olmuştu.


Senaryo 2: Bir kuaföre gittiniz ve saçınızı yaptırdınız. Blendax reklamındaki abladan bile güzel ,hacimli saçlarınız var. Derken deli gibi bir yağmur bastırıyor, şiddetleniyor,şiddetleniyor! Kendinizi korumak için hangi ''devam kitabını'' feda ederdiniz?

Yeni Ay: Okurken acayip sıkılmıştım. Sürekli boş geçen günlerin anlatılması ve fazlasıyla abartılması derken okumuş olmak ve serinin konusunu kaybetmemek adına okumuştum.


Senaryo 3: Edebiyat dersinde hocanız klasiklerin ne kadar önemli olduğundan,dünyayı nasıl değiştirdiğinden bahsediyor. Ama siz bu konuşmaya katlanamıyorsunuz ve hayatınızda okuduğunzu en tiksinç klasiği hocanızın kafasına fırlatıp,gururla bunun nedenlerini açıklıyorsunuz.

Benim Üniversitelerim: Lisedeyken okumaya kalkışmış ve beğenmemiştim. Dili çok ağır gelmişti. Belki bugün yeniden okusam fikrim değişir ama tabi önce kitabımı tekrardan bulmam lazım. O kadar sevmemişimki nereye koyduğumu bulamıyorum hehehe  :)


Senaryo 4Küresel ısınmanın dünyanın anasını ağlattığı bir dünya düşünün.İnanılmaz sıcak ya da inanılmaz soğuk hava koşullarıyla yaşıyorsunuz. Eskimo ceketinizi giyip ısınmak için gayret ediyorsunuz. Isınmak için hangi kitabınızı yakardınız ?

En Son Yürekler Ölür: Aman yarabbi tam bir Türk filmi kıvamındaki hikayesiyle beni anında soğuttu. Hatta o kadar soğudumki bu kitaptan sonra Canan Tan okumadım! Önceki kitaplarının hepsini okumuş ve sevmiş biri olarak bu kitaptan nefret ettim o yüzden yakmamızda sakınca göremiyorum. :)



Mimlediklerim;
Kara Boncuk
Zaman Sözleri
Herşeyden Bir Tutam
Pamuk Şeker



Benim cevaplarım işte böyleydi. Aslında daha bir çok kitap yazılabilirdi ama şuan aklıma gelenler bunlardı, idare edin. Siz ne düşünüyorsunuz bu kitaplar ve mim hakkında? Sizin cevaplarınız nasıl olurdu bu senaryolara karşı? Haa unutmadan bu mimi yapmak isteyen herkes yapabilir...


Kendinize iyi bakın...  :)



You May Also Like

11 Yorum

  1. Canım,teşekkür ederim bir an önce cevaplamaya çalışacağım ! En Son Yürekler Ölür gerçekten de tam Türk dizisi kıvamındaydı ! Ama son kitabı Hasret çok iyiydi bence,bir şans daha ver :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen o kitap yüzünden sogudum resmen kadindan ama sen oyle diyorsan mutlaka bir sans verip okumaya calisacagim canimcik. :)

      Sil
  2. Ay mimlenmisim. Cok tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendim gibi kitap delisi birini nasıl mimlemezdimki. Merakla bekliyorum cevaplarını :)

      Sil
  3. Sayfandan kopyala yapistir yapamiyoruz. Sorulari simdi tek tek elle mi yazacagim ben :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa evet kopyalanmıyor canımcık ama istersen Cansu'dan Dünyaya blogundan soruları alabilirsin yani ben öyle yaptım. :)

      Sil
    2. Bende öyle yaptim zaten :)

      Sil
  4. Canan Tan'ın Bir kitabından sonra ben de soğumuştum ama seveni de çok :) Teşekkür ederim yaptığın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Evet öyleymiş. Kadini sevdim diyemem ama bazi kitaplarini sevdim. :))

      Sil
  5. Cevapladım canım :D yazdıklarının çoğuna katılıyorum.Yeni ay vasattı diğer kitaplarına göre yazarın.Ve en son yürekler ölür gerçekten tam türk filmi gibiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler. Aay evet canimcim o yuzden C.Tan'dan sogudum resmen yaa! Bir Piraye'ye, Eroinle Dans'a, Yüreğim seni çok sevdi'ye bak bide En son yürekler ölür'e! Arada dağlar kadar fark var. :)

      Sil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡