Okudum: Elli Tonu Serisi (Fifty Shades Series)

by - 13:40

Şuan içimi kaplayan hüzünle sıcağı sıcağına hemen size kitaplar hakkındaki görüşlerimi kabaca söylemek istiyorum. 3. kitabı yaklaşık yarım saat önce bitirmiş bulunmaktayım. İnstagram hesabımda kitapla birlikte paylaştığım fotoğtaflardan size bir kolaj hazırlamak istedim. Nasıl buldunuz?  :)  Her neyse gelelim kitap hakkındaki yorumlarıma;





Grinin Elli Tonu (Fifty Shades Of Grey)

Açıkcası ilk başlarda okurken Christian'a çok fena sinir oluyordum.Kendimi okuduğum kitaplara fazla kaptırma gibi bir huyum vardır o yüzden ilk başlarda çok saçma gelen değişken ruh haline sinirlerim fena halde bozulmuştu! Ama sonra Ana'ya ilgisi arttıkça ve kitap ilerledikçe o ruh haline Ana'yla birlikte bende alıştım sanırım. Hakim - İtaatkar olayları ve o olayları atlatınca sürekli yatakta olmalarıda tabi bariz sinir bozucuydu! Ama ben aralarındaki o diyalogları çok hoş bulduğumu söylemeliyim...




Karanlığın Elli Tonu (Fifty Shades Darker)

Aaah bir karış açık ağızla okurkenki halimi görseydiniz gülmekten ölürdünüz heralde. Kitaplara kendimi fazla kaptırdığımı söylemiştim değil mi? :)  Christian'ında dediği gibi içindeki tüm o ''grinin bombok elli tonu'nu'' öğrenmek sarsıcıydı kabul ediyorum. Leila, Bayan Robinson (Elena), Jack Hyde ve diğer tüm olaylar karşısında Anastasia Steele kadar dayanıklı ve sabırlı  kalabir miydim diye düşünmeden duramadım okurken. Bideee Christian'ın Ana'ya attığı o buram buram aşk kokan emailleri kıskanmadım desem yalan olur, adamın hamurunda karanlık olduğu kadar kesinlikle romantik bir aşıkta varmış...





Özgürlüğün Elli Tonu (Fifty Shades Freed)

Son kitabı okurken biraz sıkılmıştım çünkü sürekli olan yatak muhabbetleri fazla gelmeye başladı ama sonunda Jack Hyde imdadıma yetişti veee okurken vücudumun adrenalinle dolduğunu hissettim. Aaah ama ondan önce Christian ve Ana'nın hamilelik hakkındaki tartışmaları, Christian'ın ilk öğrendiğindeki tepkisi bir şok etkisi yaratmadı desem yalan olur. Ama herşeyin yoluna girmiş halinide çok sevdim. Özellikle Christian'ın duygularını öğrenmek,onun ağzından olayları okumak çok iyiydi. Ama anlayamadığım bişey vardı bu son kitapta; E. L. James herşeyi fazla geçiştirmişti sürekli bir flashback havasındaydı kitap ve bu sıkıcıydı! Keşke böyle yapacağına 4. kitabıda yazsaymış o zaman daha iyi olurdu gibime geliyor. Edward Cullen'dan sonra çıkmasına rağmen ona fark atacak dişli bir rakip Christian Grey ve ben onunla tanışmaktan kesinlikle memnunum! Alacakaranlık serisiyle Edward Cullen'a aşık olanlar sıkı durun Elli Tonu serisiyle Christian Grey geliyooorrrr!  


Evet canlarım en fazla 1 hafta gibi bir zamanda okuduğum Elli Tonu serisi hakkında fazla ayrıntılara girmemeye çalışarak size görüşlerimi söylemek istedim. Umarım bunu başarabilmişimdir çünkü ben kitap hakkında hiç bişey bilmeden onu okumayı daha çok severim sizinde öyle olacağınızı düşünerek fazla ayrıntı vermemeye çalıştım.  :)
Kısacası seriye ba-yıl-dııımmm! Christian'ın tabiriyle söylemem gerekirsede ''seri fişek gibiydi!'' :)  Cinsel içerikli olması pekte umrumda değildi çünkü ben Ana ve Christian'ın arasındaki aşka odaklanmıştım! :) Okumak isterseniz KESİNLİKLE TAVSİYE EDİLİR!  Sizcede sevgilimin dediği gibi kitabı okumayıp yemiş mi bulunuyorum? :/  Her gün ailenizden ''kitap okuma, yeter gözlerini düşün'' vs. gibi azar işitir misiniz sizde benim gibi? Eee bide seriyi okuyanları lütfen buraya alabilirmiyim? Sizinle kritik yapmak istiyorum kitap hakkında. Tabi soru,öneri ve görüşlerinizide duymak isterim...  :)



Kendinize çok iyi bakın...   :)

You May Also Like

15 Yorum

  1. son kitaptayım ve çok sıkıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen sabırlı ol ve okumaya devam et sonunda hem mutlu oluyorsun hemde kitap bitti diye üzülüyorsun yani ben öyle oldum. :)

      Sil
  2. 2. kitabı yeni okuyorum ve Ana' nın hamile kaldığını senden öğrendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaay kusura bakma canım :/ Ama devam et okumaya ve eminim olaylar karşısında şok olmaya devam edeceksindir. :)

      Sil
    2. olsun sorun değil canım, Ayşe Kulin okuyordum ve bir gün arkadaşım Bora ölecek demişti, alışkınım yani :)))

      Sil
    3. Aay o çok kötü oluyor yaa. :D Sonunu bile bile okumak hem kötü hemde biraz heyecanlı oluyor çünkü olayların nasıl geliştiğini öğrenmeye can atıyor insan. :)

      Sil
  3. 2. kitabım bitti sayılır ama bir süre ara verdim sanırım baydığı dönemlerdeyim.. En iyisi iyice kopmadan yeniden elime alayım :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okumaya devam et olayları net hatırlarken okumak bence daha iyi oluyor. 3. kitaptada başlarda baya sıkılırsın ama sona doğru resmen adrenalin pompalandı kanımda,çok net hissettim :D

      Sil
  4. Namını çok duydum, kesinlikle okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiddetle tavsiye ediyorum. Sende bayılarak okuyacaksındır eminim. :))

      Sil
  5. karanligi yeni bitirdim artik ozgurlugun 50 tonunun keyfini cikariyorum.Bu arada yalniz degilsin okuma yeter artik kitapla uyumaktan bikmadinmi diye cumleleri bende duyuyorum acikcasi umrumda degil))) sonda ayrilmiyorlar degilmi bide su elena kaltagi 3 ve 4 kitaplarda bulunmuyorsa sevinirim Kadini kitabin icine girip parcaliyicak duruma geliyorum bir karakter bu kadar yuzsuz olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahhaha desene kitap okuma konusunda kader ortağı çıktık :)
      Malesef bütün kitaplarda var pis Elena! Amaaa Grey'i okursan aslında onun pekte önemi olmayan biri olduğunu anlayabilirsin. Elena konusundaki herşey genel olarak Christian'ın iyi niyetli saflığından yaşanmış. :)

      Sil
  6. Kitaplara bakmaya fırsatım olmadan fipmlerini izledim. Üçüncüyü ise sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle Ana benim favorim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kitaplarıda mutlaka okumalısın çünkü daha güzel ayrıntılar var... :)

      Sil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡