Mezuniyet Balosu Elbise Önerileri

by - 01:30

Merhaba güzellikler!

       Hepimizin bildiği gibi 23 Mayıs'ta mezun oldum ve 24'ünde balom vardı. Bu yazıyı özellikle balo geçtikten sonraya bıraktımki daha iyi bilgiler verebileyim diye. Vücut ölçülerine göre yanlış seçilen elbise modelleri, makyaj-saç hataları, pişti olanlar o kadar çok vardı ki o yüzden tecrübeli olarak konuşabilirim...


Mezuniyet balosu için elbise seçerken nelere dikkat etmeliyiz;

 Öncelikle kendi zevkinize göre bişeyler olsun yani o şunu beğendi bu bunu beğenmedi diyipte kararsız kalmayın. 

 Vücut ölçülerinizede uygun modeller bakmalısınız. Yani mesela ben uzun elbise giymeyeceğimi kafamda kesinleştirmiştim. Sizde elbise arayışına girmeden bunun gibi şeyleri kafanızda belirgileştirirseniz işiniz daha kolay olur. Bide mesela bizim baloda olduğu gibi bu sene balık modelli elbiseler moda olduğundan herkes öyle giyinecektir.

Balık modeli geçtikten sonra bide prenses modelli o gelinlikvarimsi elbise modellerine değinmek istiyorum. Çünkü o modelle insanlar acayip zor anlar yaşadı! Oynarken elbisenizin eteklerini elinize alabileceğiniz modeller seçmeniz daha iyi olabilir.

 Elbiseniz tamamen payetli yada bazı kısımları payetli olursa sade takılarla kombininizi tamamlayabilirsiniz. Eğer elbiseniz çok sadeyse gösterişli takılarla çok şık olabilirsiniz. Lise mezuniyetleri içinse daha sade seçimler yapmanızı öneririm. 

 Elbise modelinide hallettikten sonra sıra renge geldi. İsterseniz rengarenk istersenizde simsiyah olsun ama sizin seçtiğiniz renk olsun. Haa sizi şöyle uyarabilirim mesela bizim baloda; kırmızı, parlament mavisi, bordo gibi renkler cirit atıyordu. Siyah bile nerdeyse yok denecek kadar azdı.

 Herşey bittikten sonra elbiseden bile önemli olan konu bence iç çamaşırı seçimi! Lütfen dar elbise giyecek olan lazer kesimli yada iz göstermeyecek iç çamaşırı giyin. İnsanlar elbiselere dünya para ödüyor ama max 15-20TL veripte adam akıllı çamaşır almıyorlar ya işte ona çok sinir oluyorum. Özellikle balık model gibi dar kesimli elbise seçenler buna çok dikkat edin olur mu???













Büyük bedenler içinde birkaç öneride bulunmak istiyorum;

√ Kabarık etekli modelleri tercih etmemeniz daha iyi olur.

√ Tek renk olmasındansa elbiseye hareket katan bişeyler olsun. Mesela danteller, payetler, işlemeler hani dikkati başka yöne çekebilecek ayrıntıları olsun.

√ Genelde büyük beden elbiseler göğüs altından oturtmalı yada şeritli oluyor. Böylece dikkati belinizin inceliğine çekerek göz yanılsaması yapıyorsunuz.

√ İri desenli elbiselerden korkmayın! Onlar sizin vücut hatlarınızı kamuflaj edebilecek kabiliyetteler ve çokta başarılılar.

√ Renk seçimindeyse genelde koyu renkler tercih ediliyor biliyorum fakat iyi kamufle edeceğini düşündüğünüz modelde açık renkler varsa neden denemekten çekinesiniz ki, değil mi?

***


        Elimden geldiğince görsel ve size tavsiye edebilecek elbise modelleri bulmaya çalıştım. Umarım birazcıkta olsa kendi tecrübelerimle ve tavsiyelerimle size yardımcı olabilmişimdir. Eğer eksik yada hatalı söylediğim bişey varsada hatırlatın. Lütfen görüşlerinizi benimle paylaşın...


                      Kendinize iyi bakın...  :)

You May Also Like

4 Yorum

  1. parlement mavi sırtı çaprazlı elbiseye ve Blake Lively'nin muhteşem bordo kıyafetine bayıldım. İç çamaşırı konusu gerçekten çok önemli zira yanlış çamaşır seçimi bütün şıklığı bitirebiliyor. Gözden kaçırmamak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi bencede çok güzeller. :)
      Kesinlikle öyle tatlım. Bizim baloda da baska arkadaslarımın fotoğraflarında da o kadar çok yanlış çamaşır seçimi yüzünden kötüleşen görüntüler vardı ki inanamazsın. Üzülüyorum insanları öyle görünce.

      Sil
  2. ben de senin siyah elbisene bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :'')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooook teşekkür ederiimmm tatlışım. Beğenmene sevindim hihi :))

      Sil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡