Dizi Tavsiyesi: Gilmore Girls

by - 01:30


Merhaba!

Senelerce soluksuz izlediğim göz bebeğim diyebileceğim, en sevdiğim dizilerden birini bu sefer sizlere tavsiye etmek istiyorum. Gilmore Girls dizisini illa ki duymuşsunuzdur. Dizi 2000-2007 yılları arasında yayınlandı. Ülkemizde de Cnbc-e kanalında veriliyordu. Aaah o yıllardaki diziler ne güzellerdi ve efsaneye dönüştüler! Emmy ödülü bulunan ve Golden Globe ödülünede aday gösterilen dizi hakkında sizleri sıkmadan konuşalım istiyorum. Hazırsanız başlayalım mı???


Dizinin Konusu: Lorelai ve kızı Rory'nin yaşadığı Stars Hallow kasabasında geçen hikayelerine tanık oluyoruz. Lorelai erken yaşta anne olur ve kızını tek başına büyütür. Anne ve babasıyla Rory sayesinde barışma yolunda ilerler. Buarada soyadları Gilmore olduğu için dizinin adıda bu şekilde...



Rory: Tamamen annesinin kızı olduğunu kanıtlar nitelikte biri. Gözleri ve kahve bağımlılıkları dışında karakterleride birbirlerininkine benziyor. Annesinden biraz daha zeki ve olgun olduğunu kabul etmemiz gerek.

Lorelai: Genç yaşta anne olmasının etkisiyle kızıyla çok sıkı arkadaşlar ve kendi hatalarını onun yaşamasını istemediği için ona fazlasıyla korumacı davranarak üzerinde baskı oluşturuyor. Tam bir kahve bağımlısı! Biraz patavatsız ama oldukça sevimli bir karakter.

Sookie: Bütün komik repliklerin sahibi diyebiliriz. Lorelai'in işlettiği Dragonfly Inn otelin hem aşcısı hemde yönetmesine yardımcı oluyor. Tabii Lorelai'in en yakın arkadaşı olduğunuda unutmamalıyız.

Luke: Bir restorantı var ve kasabadaki herkes nerdeyse orda yiyip içiyor. Kahvelerinin müdavimi olan Lorelai ve Rory ile çok yakınlar. Hatta Lorelai'la sevgili oluyorlar.

Michel: Dragonfly Inn'in herşeyide diyebiliriz. Oteli yönetirken Lorelai'in en büyük yardımcılarından birisi. Tam olarak görevini tanımlayamayız çünkü herşeye, heryere yetiyor. Hazır cevaplılığıda en büyük özelliklerinden.

Emily & Richard Gilmore: Aşırı zengin olmalarına karşın kızlarıyla aralarındaki anlaşmazlıktan pekte mutlu değiller. Torunları Rory onlar için çok önemli olsada bunu başta pek gösteremedilersede sonra düzeliyorlar. Sevimli ve huysuz çiftlerdenler.



2000-2007 yıllarını kapsayarak oluşan 7 sezonluk dev bir yapım! 154 bölümü ve 8.1 Imdb puanı var. Hepsini izlemiş olsamda çoğu şeyi tabiki hatırlayamam. Üzerinden nerdeyse 10 yıl geçmiş olmasına rağmen en sevdiğim dizilerden biri olmayı başaran Gilmore Girls'ü sizde izleyenlerden miydiniz? Sizde bazen eski dizilerden bir bölüm seçip izler misiniz? Gilmore Girls hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin görüşlerinizide öğrenmek isterim...


Görseller Google'dan Alıntıdır.



You May Also Like

2 Yorum

  1. çok severek izlemiştim yeni bölümleri seyredemedim yılbaşında falan bir oturuşta seyrederim diyorum bakalım..

    YanıtlaSil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡