Dizi Tavsiyesi: Tut

by - 01:30


Merhaba!

 Dizi tavsiyesi yazılarımın kış aylarında yoğunlaşacağını düşünüyorum. Bu seferki tavsiye edeceğim bir mini televizyon dizisi denilen türden. Kral Tutankhamun'u duymayanınız yoktur diye düşünüyorum. Bende o duyan kısımdandım fakat ne hayatını araştırmıştım ne de Mısır'ın en ünlü krallarından biri olduğu dışında başka bişey bilmiyordum. Bu dizi sayesinde baya birşey öğrenmiş oldum. Dayanamadım azcık spoili şeyler yazdım bundan sonrasını okuyacakları baştan uyarayım. Hazırsanız devam edelim mi???





1. Kral Tutankhamun: Mısır'ın adını en çok duyduğum krallarından biriydi ama bu diziye kadar kızkardeşiyle evlendiğini ve bunu babası istediği için yaptığını bilmiyordum. Tutankhamun'un krallığını onu kandıran rahiplerden, komutanlardan vs kendi eline alışının ve Mısır'ı Mısır yapışını görerek şaşıracaksınız.

2. Ankhe: Kraliçe ama aynı zamanda Tutankhamun'ın kızkardeşi. Kraliçe olması sebebiyle Ka'yla kralını aldatması pek hoşuma gitmedi

3. Lagus: Kralına değilde halkına sadıkken birden gelişen olaylar sonucunda kralın en güvendiği adamlarından birisi oldu. Kralın onu kurtarmak için canını tehlikeye atmasına değdi mi dersiniz?

4. Suhad: Savaştıkları düşman kabilenin yani Mitanni kabilesinin genlerine sahip olmasına rağmen Tutankhamun'a yardım ediyor ve araya birazcıkta aşkmeşk olayları giriyor.

5. Ay: Kralın yardımcısı olmasına rağmen hani derler ya 'Kraldan çok kralcılık oynuyor' diye aynen durum öyle! Elinizden gelse bir kaşık suda boğmak isteyebilirsiniz.


Dizi yapısı itibariyle mini dizi olduğu için sadece 3 bölümden oluşuyor. Bölümlerin süresiyse 90 dakikadan oluşuyor. Oyuncuların performansı mükemmel yani her bölümü sinema filmi değerinde çekilmiş! Kral Tutankhamun'un hayatını ve o zamanlardaki Mısır'ı merak edenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir dizi diyebilirim. Ayrıca dizinin Imdb puanının 7,2 olduğunuda söylemeden geçmek istemedim. Detaylar için tıklayın. Siz bu tarz dizileri seviyor musunuz? Siz Tut dizisini izlemeyi düşünüyor musunuz? Sizin fikirlerinizide öğrenmek isterim...



You May Also Like

2 Yorum

  1. dizi digiturk'de vardı biraz başladım ama kaldı öyle 3 bölümse seyredeyim madem ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa haberim yoktu ben siteden izlemiştim. :)
      Aynen 3 bölüm zaten hemen bitiyor.

      Sil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡