Dizi Tavsiyesi: Reign

by - 01:30

 Merhabalaarrr!

Bugün buraya yeni başlamış bir dizinin tavsiyesini yazmak için geldim. Hiç aklımda yokken nasıl olduysa Youtube'da videolara bakarken Reign'in trailerına denk geldim. 'Bir bakayım bari' dedim sonrada diziye başladım ve tam 3 günde zaten 1 sezon olan diziyi bitirdim...



Dizinin Konusu: İskoçya Kraliçesi Mary ve Fransa'nın varisi olan Prens Francis'in küçükken nişanlanmasıyla ülkelerin ittifakı sağlanmış. Ölüm tehdidi alan Mary evlenmek için Fransa'ya geliyor. Bir sürü olay yaşadıktan sonra Francis'le birbirlerine aşık oluyorlar ama arada Kralın metresinden olan oğlu Bash (Sebastian)'ada bişeyler hissetmeye başlıyor. Kehanetler yüzünden Francis ölmesin diye sürekli ondan uzaklaşmaya çalışıyor bu sırada başkalarıyla evlenme fikri alıyor, ölüm tehditleri oluyor, Kraliçe Catherine'le sürekli ters düşüyorlar falan filan daha fazla spoiler vermeden sussam iyi olur gibime geliyor yoksa izlerken olayların genelini biliyor olacaksınız...


En çok öne çıkan karakterlerimiz ise şöyle;

Kraliçe Mary: Daha 1 haftalık bebekken İskoçya Kraliçesi olmuş. Bazen salaklığına gıcık olabileceğiniz bir karakter.

Francis: İtiraf ediyorum diziyi sırf bu çocuğa nolacak diye izledim. Ölcek mi kalcak mı bilemedim o kehanetler yüzünden.

Bash: Kralın metresinden olan büyük oğlu. Aslında iyi biri olmasına rağmen ben Francis'in tarafını tuttuğumdan gıcık oldum!

Kraliçe Catherine: Oooo bir yılan, ooo bir sinsi. Neler neler yokki kadında valla çok iyi canlandırıyordu karakterini.

Kral Henry: Aklı fikri uçkurunda olan bir kral desem yeridir. İlerleyen bölümde adamın başına neler geldi yaa üzüldüm.

Kenna & Greer & Lola: Kraliçe Mary'nin yardımcıları ve arkadaşları. Sürekli birbirlerinin arkasını koruyorlar ve hepsinin farklı hikayesi var.



Diziyi beğenir misiniz bilmiyorum. Açıkcası öyle çok beğenmedim ama meraktan izledim yani öyle bir dizi haberiniz olsun. Imdb puanı 7.9'muş ama genel olarak işlediği olaylardan, kullandıkları kıyafetlerin döneme uygun olmadığı konusunda falan bir sürü eleştiri almış... 
Tripli, entrikalı, öldürmeli, ihanetli, aldatmalı bir dizi. Eğer böyle özellikleri taşıyan bir dizi arıyorsanız buyrun izleyin. Ayrıca ben Francis ve Mary taraftarıyım. Siz izlediniz mi yada izlemeyi düşünür müsünüz Reign'i? İzlediyseniz nasıl buldunuz? Bide 2. sezon ne zaman başlıcakmış bilen var mı yaa? Meraktan çatlıyorum :(   Sizinde fikirlerinizi öğrenmek isterim...


Görseller Google'dan Alıntıdır.


Kendinize iyi bakın...  :)


You May Also Like

6 Yorum

  1. bu tarz dizileri severim ben de dizisiz kalmıştım bu ara hepsi sezon finaline girdi falan :) öneri iyi oldu teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş zamanı değerlendirmek için fena bir dizi sayılmaz. Rica ederim Fatma'cım. :)

      Sil
  2. bayilirim tarihi dizilere, bunada senin sayende mutlaka bir bakacagim, zaten simdi hepsi sezon tatiline girdiler :) Sanada The Tudors, Rome, Vikings tavsiye ederim tarihi dizi olarak, bakmadiysan tabii henüz ;)
    Ve gercek disi olmasina ragmen yinede orta cagi tarihi gibi olan Game of Thrones´da süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeler için teşekkür ederim. :) Tudors'u ara ara izledim. Game of Thrones'un son sezonunu toplu izlemek için saklıyorum ama daha başlamadım. Vikings'de 2.sezonu izlemedim. Rome ilk defa duydum biara onada bakıyım o zaman. Ayrıca hepside çok güzel diziler ve kesinlikle izlenmeliler. :)

      Sil
  3. 😍😍😍İzlenmeli bence kıyafetler çok güzel duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zerrin'im kıyafetler çok güzel. Hele Kraliçe Mary'nin gelinliği muhteşemdi. :)

      Sil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡