DIY: Kupa Süsleme

by - 01:30

Merhabalar!

Bugün size farklı bir kendin yap projesi anlatmak istiyorum. En azından benim için bunu yapmak baya farklı bir deneyim oldu. Yaklaşan anneler günü nedeniyle ''anneme ne alsam, ne yapsam?'' diye kafa patlatırken birden aklıma uzun zaman önce (hangi vloggerdı hatırlamıyorum) izlediğim bir videodaki bu proje geldi. Hemen gidip sade yazısız bir kupa aldım ve başladım yapmaya.
Bakalım sizde beğenecek misiniz???


Gerekli olan malzemelerimiz;

     Yazı-desen olmayan sade bir kupa

   Multimark kalem (Cd kalemi diye bilinen)

    Azıcık pamuk ve sirke



1.Adım: Küçük bir pamuk parçasına çok az sirke damlatıyoruz ve o sirkeli pamukla kupanın neresine yazmak, çizmek istiyorsak o bölgeyi siliyoruz. 

2.Adım: Kurumasını bekledikten sonra Multimark kalemimizle istediğimizi yazıyoruz yada çiziyoruz. (Eğer yanlış yazarsanız yada hoşunuza gitmezse o sirkeli pamukla yazdığınızı silebiliyorsunuz o yüzden endişelenmeyin yanlış yapmaktan.)

3.Adım: Yazımızın kurumasını bekledikten sonra en son olarak 180-200 derece arası fırında kupamızı 15-20 dk. bekletiyoruz.


Buarada ben fırını önceden ısıtmadım çünkü kupayı birden aşırı sıcağa sokunca çatlarsa diye korktum. En son fırından çıkarınca soğumasını falan bekledikten sonra sıcak suyla yıkadım ve yazıların hepsi görüldüğü gibi duruyordu...

***


Bu seneki anneler gününde ben anneme gördüğünüz gibi böyle ufak ama maneviyatının büyük olduğunu düşündüğüm bir hediye seçeneği yaratmış oldum. Umarım hoşunuza gitmiştir. Siz nasıl buldunuz bu fikri? Sevdiniz miSizin görüşlerinizi öğrenmeyi çok isterim...



Kendinize iyi bakın...  :)


You May Also Like

8 Yorum

  1. Harika olmuş! Fikrin için teşekkürler hayatım :* Hem anneme hem kendime yapmayı düşünüyorum. Anne kız bardaklarına hep özenmişimdir :) Kendi tasarımımı ortaya koyucam :) Sevgililer içinde güzel bir fikir! Herkes kendi yorumunu katıp arkadaşına sevgilisine annesina babasına kuzenine hediye edebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Berna'cım. Evet çok güzel oluyorlar ve kesinlikle kime yaptıysanda çok mutlu olacaktır. El emeği göz nuru oluncada değeri bin kat artıyor. :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim ve teşekkür ederim tatlım. ^_^

      Sil
  3. Cok severim kupalari, kupa koleksiyonum var resmen, her tatil yerinden getiriyorum, buda güzel bir fikirmis ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum ve genelde de hep kupa kullanırım ama öyle koleksiyon falan yapmıyorum hehe :)

      Sil
  4. Merhaba,fırınlama işlemi için ayrı bir fırın mi kullanıyorsunuz? Evdeki fırında yapmamizda bir sakınca varmı diye soruyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evdeki normal fırında yaptım. :)

      Sil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡